Tervezési folyamat

ALAPTERVEK

Az építészeti vagy felmérési alaprajz, és az első személyes egyezetés alapján készülnek el a családi ház vagy lakás átalakítási, berendezési vázlattervei, melyek három különböző változatot adnak az adott otthon elrendezésére, az egyes helyiségek funkcióinak variációira – egyedi ötletekkel és megoldásokkal. A funkciók és ötletek itt még csak formát kapnak – a jellemző falnézetek vagy terek egy-egy vázlattervi skicc formájában jelennek meg – hogy elindítsák a tér kialakításának lázát, vágyát, lendületét, – a választási lehetőséget adjanak, és a háromból egy továbblépjen a megvalósulás felé.

 

A berendezési vázlatterveket az építész koncepcióra építjük, ill. meglévő ház és lakás esetén a kialakult terek adta lehetőségek kihasználására és az előnyök kiemelésére törekszünk – minden személyes megbízói igény figyelembevételével, és a hosszú évek lakberendezői tapasztalatával.

RÉSZLETTERVEK

Az alap kialakítási és berendezési terv kiválasztása után rajzban, montázsban és képben megfogalmazzuk a választott stílus mentén a hangulati koncepciót, – a részlettervek pedig e koncepció alapján választott belsőépítészeti megoldásokat és berendezéseket mutatják be.

 

 

A kiviteli, részlettervezési szakaszba tartozik a gipszkartonozás, a padló és falburkolatok, tapéták, festékszínek, textúrák, felületek kialakításának megtervezése.

A rendelkezésre álló, megvásárolható, megrendelhető termékeket előválogatjuk, majd a tervezett, javasolt anyagokat, burkolatokat a megbízóval együtt kiválasztjuk a bemutatóteremben, ill. bizonyos termékek esetén a választott mintákat a helyszínen is megnézzük a végleges döntés előtt.

  

ANYAGVÁLASZTÁS, KONSZIGNÁCIÓ

Ezután elkészül a burkolási terv és a funkciókhoz tartozó gépészeti és villanykiállások terve – melyet az adottságoktól függően a kivitelezővel, a gépész- és villamosmérnök tervezővel egyeztetünk. Ezzel egyidejűleg összeállítjuk a betervezett szaniterek, csaptelepek, konyhai gépek konszignációját: egy táblázatot a javasolt felszerelések alternatíváira.

  

A megvalósításban, és így a részlettervi tervezésnél is a következő fázis a villanyszerelvények és lámpatestek, bútorok kiválasztása, az egyedi és beépített bútorok – pl. gardrób és konyhabútor – külső és belső terve, mely alapján megrendelhető a bútor, vagy egyedi kivitelezés esetén beindulhat a felmérési és a gyártási folyamat. A részletes, átgondolt bútortervekkel helyet kapnak a könyvek, az egyedi gyűjtemények, a dolgozóasztal, a dossziék, a gyerekszoba játékai, a DVD-sor, az akvárium, az interaktív sarok … és minden egyedi elképzelés.

  

A lakástextil gyártók kollekcióiban megkeressük a stílushoz és a hangulathoz megfelelő függönyt, kárpitot, díszpárnát, ágytakarót: felöltöztetjük az otthont.

   

LÁTVÁNYTERVEK