Repülj velem!…II. kerületi lakás átalakulása

Fly with me! Repülj velem!….

Valahogy így kezdődött a közös beszélgetés a megbízókkal – hogy megteremtsük az első otthont, – ugyanis a repülés, az utazás szenvedélye határozza meg a fiatal pár életét.

A Think & Design Tervezőiroda lakberendezői, Eperjesi Zsuzsanna és Kovács-Lele Mónika úgy tervezték át a lakást, hogy a nyitott, színes, világjáró mentalitás koncepcionálisan és dekorációban is megjelenjen.

A 108 m2-es társasházi lakás szép, csendes budai zöldövezetben helyezkedik el, – kellemes terasszal, kilátással az erdőre, ahova reggeltől naplementéig besüt a nap, ideális hely a kikapcsolódásra, lecsendesedésre, relaxálásra – fontos, ha az utazás a munka is.

A világ napfényes, egzotikus országainak rendkívüli sokszínűsége inspirálta a berendezés merész színhasználatát is, mellyel vibráló és élettel teli hangulatot hoztunk létre – kiváltva a barátok és hozzáértők elismerését a bátorságunkért.

A nappali falának ékes dísze a 10 különböző fafajtából egyedileg készített nagyméretű világtérkép, melyet zúzmófal keretez.

A dolgozószoba fő eleme az ablakszinthez tervezett magas ágy, melynek további különlegessége, hogy puha szövettel bevont türkíz kárpitos panel öleli, – tovább futva az íróasztal fölé, ahol képeknek, jegyzeteknek is helyet ad.

A megálmodott hálószoba kialakítás – a nagyméretű franciaágyat középre helyezve – nagyvonalúvá varázsolja a teret, a franciaágy mögött 15 cm-re megemelt, puha padlószőnyeggel borított gardróbrész pedig áttekinthető, rendezett ruhásszekrény rengeteg praktikus fiókkal.

A szekrény középen egy kihúzható, kétoldali tükör, jobbra a férfi szekció, balra a női.

A fürdőszoba is szerelem: a mediterrán kerámialapokat itt is lecseréltük színes, modern, nagy lapokra: fekete, bordó, világosbézs kombinációjával. Nagyméretű épített zuhany és hidromasszázs kád áll rendelkezésre – attól függően mennyi, idő van a felfrissülésre.