Asztrológiai jegyek és az otthon

2017-09-29

Asztrológiai jegyek és az otthon

Az asztrológia az egymást követő kultúrákban a világon mindenütt erőteljesen szimbolikus nyelvet használ, – önmagában értelmezni az Állatöv 12 jegyét nem lehet, mert így csak egyetlen alkotóelemet vennénk figyelembe, amely az alapkarakterünknek csak egy részét képviseli és ez értelemszerűen túlságosan általános képet fest az emberekről. Mind a 8 bolygó pontos állását figyelembe kell venni, ha személyes horoszkópra vagyunk kíváncsiak, a csoportosítás csupán rámutat egy-két fő vonásra és jellemzőre.
Összeállításunk az egyes jegyek lakberendezéshez és otthonhoz fűződő viszonyára vet egy pillantást. …tovább …

KOS (márc. 21-ápr. 19.)
A Kos egyszerűségre törekvő hajlama és nagy térigénye miatt otthona sohasem túlzsúfolt, hisz tulajdonosa szereti, ha szobáról szobára akadálytalanul mozoghat, bútorai pedig egyszerűek, jól behatárolt helyük és szerepük van a lakásban. A világos érhető belsőépítészeti megoldásokat, egyenes vonalat és a merész színösszeállításokat kedveli. Az élénk, friss hangulat teremtésének mestere, aki gyakran még a legzordabb télvíz idején is nyitott ablaknál alszik. A Kos-szülöttekbe oltott versenyszellemről otthonuk is tanúskodik, hiszen tulajdonképpen az életben elért sikereik fokmérője: minél magasabbra kapaszkodnak hivatásuk ranglétráján, annál több pénzt és energiát fektetnek abba, hogy otthonukon mindez tükröződjék.

BIKA (ápr. 20-máj. 20.)
A biztonságos, nyugodt, tágas otthon a Bikák kényelemérzetének egyik fontos alapfeltétele. Kedvelik a nagy légterű, erős szerkezetű, hagyományos épületeket, melyeket szemmel láthatóan hosszú távra terveztek. Amint anyagilag megengedhetik maguknak, pénzüket azon nyomban lakásba vagy házba fektetik, és nagy örömüket lelik otthonukban.
A természetes anyagokból, így például a fából, bőrből készült öblös bútorok a Bikák körében nagy népszerűségnek örvendenek. Otthonaikban gyakran találkozhatunk tömör tölgyfa asztalokkal, tekintélyes méretű, díszes ágyakkal és fényűző bőrkanapékkal.
A Bika jegyűek otthonaiban a belső terek gyakran pasztell színárnyalatot kapnak, és a szőnyegek, függönyök anyagának kiválasztásakor rendszerint a mutatósabb textíliák dominálnak. A virágos minták közkedveltek, és a lakást gyakran díszítik a drapériák mintáját utánzó kerti virágok.

IKREK (máj. 21-jún. 20.)
Az Ikrek otthona élettel teli, vidám hangulatot áraszt, remekül kihasználnak minden zugot és friss színárnyalatokkal élénkítik a szobákat, amelyek gyakran többféle funkciót is ellátnak – ez jó alkalmazkodóképességüket is jelzi. Izgalmas bútoraik könnyedén mozdíthatók, így ha szükségét érzik a változtatásnak, minden különösebb nehézség nélkül átrendezhetik a szobákat. Lakóhelyük kiválasztásának többnyire nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, mint magának az ingatlannak. Szeretnek tűzközelben maradni, vonzza őket a nagyvárosi sürgés-forgás.

RÁK (jún. 21-júl. 22.)
A Rákok a nyüzsgő világ elől otthonuk rejtekébe húzódnak vissza, ahol kipihenhetik fáradalmaikat és végre önmaguk lehetnek. Mindent megtesznek azért, hogy meghitt, családias hangulatot teremtsenek, és erre nem sajnálják a pénzt. A külvilág nyugalma sem másodrangú szempont, ezért sokan vidékre költöznek, hiszen a nagyvárosok feszült légköre rossz hatással van érzékeny természetükre. Elsősorban gazdag múlttal rendelkező birtokok keltik fel az érdeklődésüket, és igyekeznek vízközelben maradni. A régiségek iránti mély vonzalmuk gyakran azt eredményezi, hogy lakásukban jó néhány porcelánkészlet és egyéb értékes tárgyakból álló gyűjtemény laza összevisszaságban ugyan, de otthonra lel. A Rákokra nem jellemző a tisztaság és rendmánia. Ez gyakran oda vezet, hogy minden egymás hegyén-hátán áll és az összhatás kissé kaotikus. A konyha általában tágas és jól felszerelt náluk. A kertészkedés kedvelt tevékenységük, és szakértelmüket e téren sokan kamatoztatják is.

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 22.)
Az Oroszlánok büszkeségüktől vezérelve mindent megtesznek azért, hogy a lehető legnagyszerűbb otthont teremtsék meg. Ha csak szerény lakhelyre futja, akkor is meleg, vendégmarasztaló hangulatot igyekeznek teremteni és mindenképpen be kell csempészni egy leheletnyi érdekességet is a falak közé. Otthonuk mindig vakítóan tiszta, és a legelőnyösebb látványt mutatja. Szeretik a grandiózus, előkelő, palotaszerű építményeket, és akkora helyen igyekeznek felépíteni, amekkorát a családi költségvetést figyelembe véve még megengedhetnek maguknak. Otthonukat többnyire pazar, fényűző bútorokkal rendezik be, és költséges, pompás lakberendezési kellékekre van szükségük. Kedvelik a bujaságot árasztó szöveteket és a lábuk alatt a vastag, puha szőnyegek gyengéd érintését. A párnákkal megteremtett kényelem igen fontos számukra, és a vendéglátásnak is stílusosan megadják a módját. A színösszeállításhoz remek érzékük van, szívesen alkalmaznak merész lakberendezési ötleteket, napfénnyel átszőtt narancssárga és sárga árnyalatokat. A fényárban úszó belső terek látványa sem meglepő, hiszen a túl sötét lakásbelső levertté tenné őket.

SZŰZ (aug. 23-szept. 22.)
A Szüzek szeretik a modern lakást, mert ilyen otthonban egyszerűbb háztartást vezetni és könnyebb tisztaságot tartani. Az egyszerű épületeket kedvelik, a nagy, díszes épületek elriasztják őket. A városi élet néha túl hangosnak, rohanónak tűnhet számukra, vidéki környezetben sokkal nyugodtabban élhetnek.
A Szüzek kedvelik a fát, és az egyéb természetes anyagokat, otthonukban gyakoriak a fedetlen padlófelületek és faburkolatok. Emellé kiegészítésül nagyméretű, de könnyen mozgatható plédeket, függönyöket, praktikus, tartós szőnyegeket igényelnek. A világos színárnyalatokat részesítik előnyben, és ez derült hangulatot teremt a lakásban. Az aprólékos Szüzek hajlamosak néha túldíszíteni otthonukat: polcaikat telepakolják felesleges csecsebecsékkel, mütyürkékkel vagy dédelgetett porcelánkészletekkel, melyeket – bár rendszeresen letörölgetnek – igazából sohasem használnak. Rendszeretetük olykor mániákus túlzásokba sodorja őket.

MÉRLEG (szept. 23-okt. 22.)
A Mérlegek utálják a zajt, a zűrzavart, és jól fejlett szépérzékük rosszul viseli a harsány és igénytelen környezetet. Ha megengedhetik maguknak, csodaszép lakóhelyet választanak, de egyébként is mindent megtesznek azért, hogy otthonuk a nyugalom és harmónia békés szigetévé váljék.
Remek érzékkel teremtenek pihentető hangulatot, puha süppedős bútorok és meleget sugárzó színárnyalatok biztosítják a számukra elengedhetetlen kényelemérzetet. Ez egyensúly még otthonukban is fontos követelmény. A bútorokat minden szobában igyekeznek arányosan elrendezni és ezzel együtt a térhatást megnövelni. Különféle világítási technikákkal kísérleteznek, a kívánt hangulat megteremtésére olykor tompított fényerőt vagy gyertyafényt, máskor élesebb pontfényeket, spotlámpákat alkalmaznak. A rendetlenség rendkívüli módon bántja a szemüket, ezért rendszeresen rendet raknak, kitakarítanak és a mindennapi házimunka elvégzését nem halasztják egyik napról a másikra.

SKORPIÓ (okt. 23-nov. 21.)
A magánélet rendkívül fontos a Skorpiók számára, és olyan otthonra vágynak, ahol senki sem zavarja meg őket a tökéletes kikapcsolódásban. Kedvelik a régi, patinás épületeket és meglehetősen érzékenyek a hely hangulatára. A Skorpiók kedvelik a vidéki életmódot is, és a víz közelsége is vonzza őket, mert viharos természetük megnyugvást talál a folyók és tavak tőszomszédságában. Otthonuk berendezésében és díszítésében sajátos, egyedi ötleteket vetnek be. A színek közül főleg a sötétebb tónusú, erős és vibráló színösszeállításokat kedvelik. Szeretik a vastag plüssszövettel bevont díványokat és székeket, függönyeik és egyéb lakástextiljeik pedig értékes selyem-, bársony- vagy szaténanyagból készülnek. Az összhatás olykor erősen egzotikus, ám a Skorpiók tényleg szívesen töltik azzal idejüket, hogy különleges hangulatot teremtsenek otthonukban. Nem vonzza őket a csupasz falak látványa, ezért inkább ízléses képeket és fényképeket akasztanak a szabadon maradt felületekre. Ha vendégeket fogadnak, különféle hangulatlámpákat és tükröket használnak a bensőséges, meghitt atmoszféra kialakítására.

NYILAS (nov. 22-dec. 21.)
A Nyilas jegy szülöttei vonzódnak a vidéki életmódhoz. Imádják a nagy kiterjedésű szabad tereket és a végtelen pusztaság szabadságát. A nagyváros szennyezett levegőjében és lármás zsúfoltságában fulladoznak. Helyszíntől függetlenül, leendő lakásuknak vagy házuknak három alapvető követelményt kell teljesíteniük: legyen tágas, levegős és áradjon be a fény. A pici, fülledt lakás számukra lehangoló, és inkább vállalják a többletkiadást, csakhogy megfelelő otthont sikerüljön megteremteniük. Az egyszerű, praktikus bútordarabokat kedvelik, és függönyből, szőnyegből is csak nélkülözhetetlen darabokat szerzik be. Hidegen hagyják őket a divatos lakásbelsők, és mindössze egy vagy két nagyon egyszerű színárnyalatot igényelnek.

BAK (dec. 22-jan. 19.)
Otthonuk kiválasztásában a Bak jegyében született embereket társadalmi helyzetük és hagyománytiszteletük vezérli. Az ingatlanvásárlást komoly befektetésnek tartják és társadalmi helyzetük megítélését is jó irányba befolyásolhatja. A vidéki életmód vonzó számukra, de előmenetelük érdekében vagy a városközpontban, vagy egy peremkerületben is szívesen laknak. Szeretik a tágas szobákkal tagolt, szép, patinás házakat és a nagypolgári pompával berendezett lakásokat. A hagyományos bútorokat kedvelik, és szolid színárnyalatokkal élnek a belső terek díszítésében. Nagy örömmel őrzik a családi örökség emlékét, és a régiségek mellett ezek gyakran a lakás fő díszei.

VÍZÖNTŐ (jan. 20-febr. 18.)
A vízöntők kísérletező kedvüknek köszönhetően olykor szokatlan otthont teremtenek maguknak. Nem ragaszkodnak egyes helyekhez, a város és a vidék előnyeit egyformán értékelik. Szeretik, ha otthonuk tágas, levegős és sok természetes fényt kap. Meglehetősen rosszul tűrik a rendetlenséget, mert sokszor szorongást kelt bennük. Szembetűnő és fantáziadús színekkel hűvös és friss légkört kedvelnek. Anyagi körülményeiktől függően korszerű berendezésekkel és a modern technika vívmányaival szerelik fel otthonukat, így a végeredmény olykor szinte űrbéli képet mutat. A levegősen elhelyezett bútorok csak fokozzák az összhatást.

HALAK (febr. 19-márc. 20.)
A Halak számára az otthon biztonságos kikötő, amely az olykor durva külvilág elől menedéket nyújt. A magánélet nyugalma létszükségletük, mert lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra és békésen oldja a felgyülemlett feszültséget. A Halak imádnak vízközelben élni, és nagyra becsülik a tenger nyugalmas szépségét. A városi élet izgalma vonzó számukra, de az embertömeg próbára teszi életkedvüket.
Ha az aszfaltdzsungel kellős közepén alakítják ki otthonukat, akkor is igényük van lakásukat szelíd, pihentető környezetté varázsolni. Lakóhelyük kiválasztásánál ösztönös megérzéseikre hallgatnak. Szeretik a telt, élénk színeket és szöveteket, amelyek gazdag érzelmi erőteret teremtenek. Az összegyűjtött tárgyakhoz való ragaszkodásuk eredményeképp otthonuk olykor meglehetősen érdekes képet mutat. A szobák egyéni jelleget nyernek a személyes tárgyak, festmények és szobanövények együttesétől. Bár néha zsúfoltság uralja a szobákat, az összkép vendégmarasztaló melegséget sugároz.

Forrás: Christopher Odle: Asztrológia